PEDAGOGISCHE PRAKTIJK CAMPSTEDE – Specialist in hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde kinderen kijken, denken, voelen en zijn anders. Ze zijn een geschenk, een uitdaging en soms een bron van problemen.

Wij adviseren en begeleiden ouders, kinderen en leerkrachten bij vragen en problemen rond hoogbegaafdheid en bij andere vragen, al heel lang. Eerst als ouders en inmiddels al 20 jaar professioneel. Veel praktische ervaring en theoretische kennis dus. 

Wij kunnen er moeilijk mee leven dat we kinderen spreken die zeggen maar te moeten accepteren dat school niet leuk is. Kinderen moeten kunnen floreren, thuis en op school.

Ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafdheid wordt niet altijd tijdig onderkend. Terwijl je soms al vroeg het gevoel hebt dat je een bijzonder kind hebt en er op school soms ook aanwijzingen voor zijn. Hoge, jaar na jaar dalende scores op schoolonderzoek bijvoorbeeld. Geen (h)erkenning, niet anders willen zijn, gebrek aan uitdaging, verveling, dagdromen, hiaten of, erger, demotivatie, moedeloosheid of verzet kunnen dan volgen.

Wacht als ouder niet te lang. Wees er op tijd bij. Je doet anders je kind en jezelf tekort.  

Primair onderwijs, VO, HBO of WO. Je bent welkom. Lees er over op de website.

Wij leveren maatwerk. We houden niet van etiketten. Ook zonder etiket is goed aan te geven wat de pedagogische-didactische en sociaal- emotionele behoeften van jouw kind zijn en welk opvoeding- en onderwijsaanbod daarbij past.