Uw kind in onze praktijk

Ieder kind is het gelukkigst wanneer het wordt uitgedaagd op zijn eigen niveau en aansluiting heeft bij groepsgenoten.

Passend Onderwijs staat voor die opgave. De werkelijkheid is echter weerbarstig. Vaak gaat het toch niet goed. Ondanks alle goede bedoelingen. 

Kinderen zien en voelen meer dan je denkt. Haarscherp zien ze onze eigenaardigheden, goede wil en beperkingen en voelen ze ook hun eigen frustraties, onzekerheden,zorgen en verdriet. Dat willen ze en weten ze niet altijd goed onder woorden te brengen. Dat is lastig.

Hoogbegaafde kinderen zijn en voelen zich anders. Vaak zonder dat ze dat zelf begrijpen. Herkenning en erkenning geeft acceptatie, rust en nieuwe mogelijkheden.

Wanneer kinderen van hun ouders horen dat die met hun probleem naar een praktijk als het onze gaan, zijn ze vaak blij. Alleen al het feit dat er echt werk van wordt gemaakt geeft hen vaak al een stevige impuls. Los van de uitslag van het onderzoek.

Dikwijls voelen ze zich tijdens de intake voor het eerst echt begrepen. En dat doet iets met ze. 

Voor het psychologisch onderzoek zorgen wij voor een situatie waarin kinderen zich helemaal op hun gemak voelen. Ze vinden het altijd een geweldige ervaring, die hun verwachtingen meestal overtreft.

 Prachtig. Dat gun je toch ieder kind?