Volwassene - coaching en het belang van zelfkennis

Jouw voelen, kijken en denken is beïnvloed door hoe je bent opgevoed en groot geworden. Dat heeft je gemaakt tot wie je nu bent, met al je, al of niet bewuste, behoeften, angsten en frustraties.

Je zelf kennen, accepteren en waarderen is een voorwaarde voor een goede omgang met je zelf, je eventuele partner en kinderen en anderen. Weten wat je nodig hebt en wat juist niet.

De opvoeding die jij nu je kinderen geeft of straks gaat geven, is bepalend voor hoe zij in het leven (gaan) staan. “ Die verwevenheid wordt mooi uitgedrukt in : "Het kind is de vader van de man” (Bert Janssen) 

Op zich is dat al een hele toer. En nu heb je ook nog het idee of weet je net dat je hoogbegaafd bent.

“Ook als je nog geen hard bewijs hebt van een hoog IQ, kun je hoogbegaafd zijn. Het gaat niet om het getal, maar om meer kennis over jezelf en hoe jij gelukkig kunt worden”.  Uit: Ben ik hoogbegaafd of niet? – IHBV -.

Wij praten graag met jou om je te helpen dit een plaats te geven, dingen beter te begrijpen en je te helpen bij keuzes die je nu misschien wilt maken. We zijn geen therapeuten. Die deskundigheid hebben anderen.

Menigmaal stelde een ouder in een adviesgesprek over zijn/haar kind vast, "dan ben ik het zelf waarschijnlijk ook." Ineens valt het kwartje. 

Lees vooral: Hoogbegaafd! Dat zie je zo! door Maud van Thiel.

Problemen in je werk, die mogelijk hier aan zijn gerelateerd? Moeilijk te doorgronden problemen met je baas en/of collega's. Je ziet van alles en zij niet?

Henk heeft jaren gewerkt als HR Manager en kan je wellicht adviseren.