Vergoeding

Wij verlenen eerstelijns jeugdzorg. Opvoedingsproblemen, problemen op school en werk- en studieproblemen vallen onder deze zorg, maar worden vaak niet vergoed. Als criterium voor vergoeding geldt dat er sprake is van een (vermoeden) van een DSM-IV classificatie. Dat betekent dat in de praktijk dat er minimaal sprake moet zijn van een vermoeden van of van een dreigende sociaal-emotionele problematiek . Psychologisch onderzoek puur met het oog op toelating tot DaVinci- of Leonardo onderwijs wordt niet vergoed.

Verantwoordelijkheden en budgetten zijn overgedragen aan de gemeenten, die ieder op eigen wijze invulling geven aan de nieuwe taak. De gemeenten (jeugdteam/wijkteam) wijzen budget toe. Een verwijzing door een arts is meestal ook voldoende.

Wij hebben contracten met de volgende gemeenten:

Utrecht Zuidoost :  Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist

Centraal Gelderland : Arnhem, Doesburg, Duiven, Rheden, Westervoort, Zevenaar

Achterhoek:  Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oude-IJsselstreek

Zorgregio Midden-IJssel-Oost Veluwe : Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen

 Pedagogische Praktijk Campstede beperkt haar dienstverlening niet tot deze gemeenten. Daar kan een persoonlijk budget soms uitkomst bieden. Daar moet u zelf achteraan bij uw gemeente. We kunnen daarin adviseren en ondersteunen.

Ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten in het algemeen niet.

Wilt u niet te maken hebben met de gemeente, wijkteams, sociale teams of andere verwijzers dan kunt u ook direct bij ons terecht. 

We kennen geen wachttijden.